Cum sa fi prezent si sa traiesti momentul

Cum sa fi prezent si sa traiesti momentul

Cum sa fi prezent si sa traiesti momentul

  De cate ori ai auzit acest lucru si ti s-a parut ca ai vrea si tu dar nu sti de unde sa incepi? Ai vrea să fi o persoana mai prezentă, mai veselă, mai apreciată, care are parte de mai multă distracție? A, si cum ar fi să fi cu adevărat fericit că esti alături de persoana cu care vorbești? De multe ori ai auzit despre lucruri cum ar fi: "traieste in prezent", "fi ancorat in realitatea imediata", "traieste clipa", "bucura-te de orice moment al vietii tale". Toate suna bine, dar cand este vorba de a realiza acest lucru in mod concret nimeni nu iti spune exact ce trebuie sa faci pentru a realiza toate aceste lucruri care suna atat de bine in teorie. Ei bine, fara multe alte introduceri, gasesti mai jos cateva idei de a realiza acest deziderat si de a porni pe drumul tau spre o existenta mult mai ancorata in momentul prezent.  
  1. Practica implicarea totala in tot ceea ce faci.

    Aceasta este o practică de tip Zen - să fii pe deplin concentrat la fiecare sarcină pe care o faci. Adica, mai concret, ce trebuie sa faci? Sa te concentrezi. Dacă stai în meditație, fi pe deplin în meditatie, să nu-ți fie mintea în altă parte. Dacă te speli pe dinți, doar spala-te pe dinți - și fi complet scufundat în aceasta activitate. A reusi cere practică, desigur, ceea ce înseamnă că uneori vom uita să o facem daca nu de cele mai multe ori la inceput, dar este o practică care iti va aduce foarte multe avantaje.
energy  
  1. Vezi divinitatea în persoana din fața ta sau în acest moment.

    Vezi frumusețea profundă din toate. Vezi sacralitatea obișnuitului. Contrar ideilor generale, normalitatea, obisnuitul nu sunt deloc plictisitoare. Când vorbești cu cineva, îi poți aprecia pe deplin divinitatea? Realizezi ca acea persoana este o fiinta divina la fel ca tine? Aceasta este o practică incredibilă care te va ajuta să te simți mai viu, de fiecare dată când o faci. De asemenea va aduce un grad sporit de optimism in viata ta si te va face sa fi mult mai atent la persoana cu care comunici. A, si deloc lipsit de importanta, facand acest lucru va creste gradul de respect fata de persoana din fata ta.
 
  1. Exprima-ți emoțiile fizic.

    Daca iti vine sa plângi, plângi. Daca te-ai enervat, descarcă-te. Daca te bucuri sau esti fericit, razi. Toate aceste emoții sunt perfect normale. Oricine le are, indiferent de pozitia sociala sau alte catalogari cu care suntem obisnuiti. Societatea ne-a invatat ca emotiile reprezinta o slabiciune, dar nu este deloc asa. Emotiile iti arata tie si celorlalti cine esti, cum te simti si daca nu ar avea nici un scop nu ar mai fi existat din simplul fapt ca Natura nu face greseli. Asa ca descopera cine esti exprimandu-ti emotiile.
 
  1. Deschide-ți inima!

    Cei mai mulți dintre noi ne ducem zilele cu inimile închise. Ne facem treburile, dar nu suntem conectați la inimile noastre. Cum ar fi ca astăzi să ne deschidem inima, să ne simțim iubitori față de fiecare persoană pe care o vedem, iubitori și calzi cu lumea din jur? Încercați și vedeți! Daca vi se pare complicat (si este destul de complicat la inceput) iti poti stabili o zi pe luna sau pe saptamana când fara exceptie iti vei deschide inima de piatra si vei empatiza cu ceilalți oameni.
  După cum puteți vedea, acestea nu sunt lucruri pe care le veți putea face perfect, imediat sau chiar vreodată. Sunt lucruri care necesita multa practica si determinare. Dar vă pot spune, din experiența personala, ca acest tip de practică de a fi cufundat deplin în fiecare activitate desfășurată, cu inima deschisă, eliberarea emoțiilor, sau sa vezi divinitatea în tot și in toți cei din jur - ei bine acest lucru va va ajuta să fiti mai prezenti și să trăiti momentul la adevarata lui intensitate. Pana la urma, de fapt asta inseamna sa traiesti!  
Karanna Academy©
  Alte articole din categoria Spiritualitate   Vizitati-ne Pagina de Facebook  https://www.evolutiespirituala.ro/cum-sa-fi-prezent-si-sa-traiesti-momentul/?feed_id=1045&_unique_id=613ba9e7f3276 #dezvoltare_personala #dezvoltare_spirituala #EVOLUTIE_SPIRITUALA #karanna #Life_Coaching #spiritualitate