Scopul in viata

Scopul in viata

Scopul in viata

  Majoritatea oamenilor pe care îi cunoastem și cu care lucram vor o viață cu sens și scop, nu o viață prin care doar să trecem... O viață bine trăită, implinita, cu sens. Dar acest lucru nu este predat în școli și cei mai mulți dintre noi ne simțim complet nesiguri de cum să ne îndreptăm spre acest lucru. Nu vom răspunde pe deplin cum să-ti gasesti scopul in viata în acest articol, dar mi-ar plăcea să-ti vorbesc despre cum să te miști în acea direcție. Scopul in viata vine mai tarziu si il vei gasi singur.

Angajament

Primul lucru pe care l-ați putea lua în considerare este să vă angajați să găsiți scopul in viata. Cât de important este asta pentru tine? Ești dispus să treci prin incertitudine pentru acest lucru sau confortul și siguranța sunt mai importante pentru tine în acest moment? Pentru a realiza asta, trebuie să fi ferm convins ca vrei acest lucru. Să-ți spui că acest lucru este suficient de important pentru a te dedica total acestui lucru, pentru a exersa sa lucrezi cu incertitudinile. Promite-ti tie, pe hârtie. Apoi daca consideri necesar, spune-le si altora.

Explorare

Al doilea lucru pe care trebuie să-l luam in considerare este să te angajezi într-o aventură de a-ți explora scopul in viata, dacă nu ai deja o idee privind care este acesta. Nu este la fel de simplu ca a întreba „Ce mi-aș dori să fac?” sau sa cauti răspunsul potrivit pentru tine pe internet. Trebuie să explorați și să sa faceti o calatorie in interior.

Iată cum recomandam de obicei explorarea scopului:

  • Faceți o listă de lucruri care credeți că ar putea fi utile pentru dvs. - sa ajuti copiii care au nevoie, sa ajuti oamenii să se simta mai bine, să călătoreasti cat mai mult, sa ai o familie fericita, etc. Observatie: am constatat că cele mai semnificative lucruri sunt atunci când îi ajuți pe ceilalți oameni la care ții.
 
  • Întrebați-vă care dintre acestea 3-5 ar fi cele mai semnificative. Dacă ceva iese în evidență - poate este lucrul pe care vrei să-l faci de acum ani de zile si asta inseamna ca sti de unde să începi. Dar poate nu sunteți sigur, deci alegeți 3-5. Aceasta este lista ta scurtă.
 
  • Dintre acestea, lasă-ți instinctul să o aleagă pe cea potrivita. Dacă instinctul nu știe, fie alegeți la întâmplare, fie întrebați un prieten. Stati fara grija, acesta nu este răspunsul dvs. final, ci doar cel cu care veți începe.
 
  • Faceti timp de 2 saptamani acest lucru ales pentru prima data. De exemplu, dacă doriți să ajutați persoanele afectate de stres, ați putea ajuta o persoană prin apeluri video și e-mail timp de 2 săptămâni. Aceasta este mini-versiunea posibilului dvs. Scop in viata. Explorează acest lucru timp de 2 săptămâni, implicandu-te cu adevărat în el.
 
  • Dacă acest lucru rezonează cu dvs, extindeti cu inca o lună și continuați să explorați. Dacă nu, alegeți următorul lucru de pe lista scurtă. Faceți o incercare de 2 săptămâni. Repetați până găsiți ceva de explorat timp de o lună sau mai mult.
  Aceasta este metoda iterativă de explorare a scopului in viata. Încercați o mini-versiune a ceva timp de câteva săptămâni sau poate mai mult. Și continuă să faci asta până când gasesti acel ceva care este potrivit pentru tine. Observați dacă doriți să evitați acest proces sau o parte a acestuia. Aceasta este incertitudinea ta care apare ca frică. Este complet OK, dar s-ar putea să întrebați dacă doriți să primiți sprijin cu această incertitudine, astfel încât să nu fiți oprit.

O viață bine trăită

Există un număr infinit de posibilități pentru a trăi o viață implinita. S-ar putea să vreti sa meditați pe un munte ani de zile sau să vă bucurați de lucrurile simple. S-ar putea să vă bucurați de timp cu cei dragi sau să explorați plăcerile culinare. S-ar putea să vrei sa citești toată ziua sau să asculți muzică. S-ar putea să-ți faci treaba și să vii acasă mulțumit de la o treabă făcută bine. Pentru mine, una dintre cele mai mari componente ale unei vieți bine trăite - în afară de cei dragi și o apreciere profundă a vieții - este să faci ceva care să aiba insemnatate. Și, de obicei, acest lucru i-a ajutat pe ceilalți cu ceva semnificativ pentru ei. happy smile Dacă îi poți ajuta pe ceilalți, îmbunătățindu-le viața într-un mod mic (sau mare) ... acest lucru se simte incredibil de important. Mult mai mult decât să călătorești sau să creezi bogăție sau să te bucuri de o mâncare bună sau să te distrezi. Toate sunt grozave, dar nu se simt la fel de important pentru mine. Dacă poți atinge așa ceva, sa simti ca trecerea ta prin viata conteaza cu adevarat, atunci o viață bine trăită devine destul de simplă: Petreceți timp de calitate cu cei dragi. Ai grijă de tine. Găseste o apreciere profundă in bucuria de a trai. Și ajuta-i pe alții într-un mod semnificativ. Este simplu, dar nu întotdeauna ușor. Dar satisfactiile sunt pur si simplu nepretuite…   Karanna Academy©   Alte articole din categoria Spiritualitate   Vizitati-ne Pagina de Facebook    https://www.evolutiespirituala.ro/scopul-in-viata/?feed_id=740&_unique_id=612bc0741f242 #dezvoltare_spirituala #dezvoltare_personala #EVOLUTIE_SPIRITUALA #Necategorizat #spiritualitate #dezvoltare_personala #dezvoltare_spirituala #scopul_in_viata