Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui

By admin

gutui copac

Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui



Exista o traditie la vechii greci prin care la nunta unui cuplu tanar acestora le era oferit un cos plin cu gutui. Aceasta traditie izvoreste din legenda frumoasei Afrodita despre care se spune ca s-a nascut din spuma marii si a iesit din mare tinand in maini un cos cu gutui.


Afrodita


La fel ca orice traditie, si aceasta are un sambure de adevar, asa ca am vrut sa stiu de ce dintre toate fructele, se spune despre Afrodita ca a ales gutuia. Si iata ce am aflat despre fructul care anunta venirea toamnei:



Datorita culorii sale galbene, este lesne de inteles de ce gutuia a fost numita „fructul de aur”, dar nu doar culoarea este cea care o face deosebita printre fructele toamnei, ci si excelentele sale proprietati terapeutice.


Gutuile intaresc sistemul imunitar tratand anemia, revigoreaza si redau pofta de mancare, combat afectiunile hepato-biliare. Gutuia este si bogata in vitamine (A, B1, B2, B6, C, E) dar are in compozitie si minerale importante dintre care amintesc fierul, calciul, sodiul, potasiul fosforul si magneziu.


Precum se vede, gutuia constituie un veritabil  coctail de sanatate pentru trup si pentru minte. Complexul de B-uri face ca acest fruct, pe langa gustul dulce acrisor, sa aduca si sanatatea psihicului, vitamina B fiind binecunoscuta pentru influenta sa in alungarea stresului si combaterea starilor depresive. Dupa fiecare masa, la desert se poate servi ca fruct crud, sub forma de dulceata de gutui, sau chiar compot.


La tara, se obisnuia ca dupa coacerea gutuilor, femeile sa aseze la ferestrele casei cate una doua gutui pentru linistirea tuturor celor din casa si pentru parfumarea incaperilor.


gutui


Pectina din compozitia gutuii te fereste de raceala, de infectii si de marirea colesterolului. Vrei sa nu racesti la venirea frigului? Mananca in fiecare zi cate o gutuie si vei vedea ca vei trece peste toamna fara a fi afectat de schimbarea de temperatura.


Datorita proprietatilor sale diuretice si dezinfectante, un alt efect este acela de a ameliora cistita, gutuia fiind folosita pentru tratarea acestei afectiuni sub forma sucului de gutuie (50-100 ml/zi).


Si colita poate fi vindecata cu ajutorul acestui fruct-minune. 20 g de seminte de gutuie se fierb la foc mic in 200 ml apa pana ce lichidul scade la jumatate, apoi se strecoara bine si se bea. Pentru un efect mai puternic puteti combina 150 grame de gutuie razuita cu miere de albine, astfel putand beneficia si de proprietatile minunate ale mierii de albine.



Sucul proaspat de gutuie ajuta la tratarea insuficientei pancreatice. Uita de medicamente si bea cate un pahar de suc de gutui pe zi. Pe langa efectul racoritor, vei beneficia si de calitatile vindecatoare ale acesteia.



Infuzia din frunze de gutui este utila in combaterea diareii.



Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui proaspete sau sub forma de nectar din pulpa. Medicii au observat faptul ca vitamina B17 (substanta prezenta in compozitia gutuilor) ajuta la distrugerea celulelor maligne fara a afecta celulele  normale.


dulceata gutui


Gutuile se culeg toamna, incepand cu luna septembrie, fructele galbene si tari fiind cele potrivite pentru consum. Un fapt mai putin cunoscut este acela ca gutuile pot fi pastrate in pungi de plastic bagate la frigider chiar si doua trei luni fara a-si pierde din propietati. Din fericire, in timpurile moderne nu este nevoie sa asteptam venirea toamnei pentru a putea consuma aceste fructe deosibite, acestea gasindu-se in orice anotimp in oferta de produse ale magazinelor.


Va doresc multa sanatate!



Articol scris de Catalin Bogdan


Puteti distribui acest articol pe retelele de socializare. Preluarea acestuia pe alte siteuri se face doar cu acordul scris al autorului.



Source:: Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui


      



Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui

DESPRE MEDITATIE SI IMPORTANTA EI IN EVOLUTIA PERSONALA A INDIVIDULUI

By admin

curs concentrare meditatie karanna


DESPRE MEDITATIE SI IMPORTANTA EI IN EVOLUTIA PERSONALA A INDIVIDULUI



Meditatia este o metoda pe cat de cunoscuta ca si terminologie cel putin, pe atat de misterioasa si de dificil de inteles, pentru majoritatea celor ce au cochetat cu ideea de a o practica si chiar si pentru multi dintre cei care au incercat sa o aplice in viata de zi cu zi.


.

Aceasta se datoreaza faptului ca meditatia este un concept vehiculat des si practicat aproape deloc. Asadar, ceea ce pare cunoscut si familiar ca si concept, devine tulbure si ambiguu cand se incearca punerea sa in practica.

Si totusi cum putem practica meditatia corect si eficient?


.

Mai intai ar trebui sa definim cat mai simplu si clar, conceptul de meditatie: meditatia este modalitatea fizica, psihica si emotionala a unui individ de a intra intr-o stare de relaxare mai mult sau mai putin profunda, in functie de capacitatea sa de concentrare si experienta practica in acest sens. Asadar, cheia meditatie este CONCENTRAREA.


Paradoxal, nu? Probabil ca ati crezut pana acum ca meditatia este o stare de repaos al mintii, stare in care pur si simplu nu gandesti. Nicidecum! Aceasta este perceptia generala asupra acestui mecanism al meditatiei si este o prezumtie fundamental gresita, bazata pe informatii provenite din diverse surse, mai mult sau mai putin informate, dar cu siguranta nu provin de la practicanti ai meditatiei.


.

Personal meditez de la varsta de 17 ani. Am 38 de ani in prezent si am atins ultimul stadiu al meditatiei in jurul varstei de 24 de ani, respectiv stadiul meditatiei „fara ganduri”. Acea meditatie despre care de fapt ati auzit cu totii. Probabil va intrebati cum ramane cu discutia despre concentrare, pe care am mentionat-o anterior. Pentru a va raspunde la aceasta intrebare trebuie sa mergem mai departe cu definitia meditatiei si sa adaugam si faptul ca meditatia are mai multe stadii: Concentrarea, Meditatia propriu-zis (sau meditatia cu ganduri – activa), Contemplarea (sau meditatia in care mintea este mentinuta intr-o stare de repaos), Iluminarea ca efect al primelor 3 stadii dar care este si un stadiu in sine ca durata efecte asupra individului si Inspiratia, care este rezultatul stadiului anterior, al Iluminarii si se manifesta prin viata individului pusa in serviciul altora.


.

Din stadiile enumerate anterior rezulta o concluzie clara: Concentrarea este primul stadiu al meditatiei. Fara trecerea cu succes prin acest stadiu un individ pur si simplu nu poate medita cu succes si rezultatele sunt inexistente sau in cel mai bun caz, minore. Exista cateva exercitii de concentrare pe care le puteti practica. De exemplu va puteti fixa mintea pe un obiect fizic (un pix, un pahar) si apoi sa incercat sa va pastrati in minte imaginea respectiva pentru o perioada de minimum 10 minute. Veti constata ca este foarte dificil, asadar va sfatuiesc sa incepeti usor, cu o perioada de 30 de secunde – 1 minut, marind treptat intervalul de timp.


.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre meditatie, va invit la cursurile
Academiei Karanna, pe care am fondat-o impreuna cu sotul meu, Catalin Bogdan, in anul 2012 pentru a participa la unul din cursurile noastre de dezvoltare spirituala. Ne gasiti in Craiova la cabinet sau pe internet la adresa www.evolutiespirituala.ro .

Autor: Anca Bogdan

Instructor Karanna, Autor, Terapeut


Mai multe detalii DESPRE NOI puteti citi AICI.


Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa

By admin

caise cu samburi

Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa



Totul in natura este masurat, nimic nu este intamplator. Acelasi lucru se poate spune si despre samburii de caise, acestia avand o forma aproximativ asemanatoare unei inimi. Caisele şi uleiul extras din sâmburii lor protejeaza inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni iar conţinutul bogat în nutrienţi, vitamine şi minerale face din aceste fructe zemoase şi parfumate o adevărată fântână a sănătăţii şi tinereții.


Gustoasele fructe au fost cultivate pentru prima dată în istorie acum mai bine de 3.000 de ani în India, însă se crede că originea acestora este în Armenia, unde se consumau atât proaspete, cât mai ales uscate, datorită faptului ca astfel se puteau transporta mai usor si rezistau mai mult in timp.


caise



Ce probleme de sanatate rezolva caisele?


Caisele consumate crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive avand un rol extrem de benefic asupra organismului, printre minarelele pe care le contin amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.



Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol din sânge şi protejează astfel inima, iar vitamina A menţine o vedere bună.



Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal şi are uşor efect laxativ, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.



Caisele consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism.



Esti insarcinata sau folosesti anticonceptionale? Atunci poate ca ai face bine sa dai o fuga in piata si sa cumperi cateva caise. Caisele sunt recunoscute pentru faptul ca echilibreaza continutul de provitamina A in organism. Beta-carotenul se mai numeste si „provitamina A„, deoarece el trebuie sintetizat de ficat inainte de a fi transformat in vitamina A, care este un antioxidant major si declanseaza reproducerea celulelor. Vitamina A ajuta de asemenea la imbunatatirea vederii pe timpul noptii, formand un pigment numit radopsin, care detecteaza lumina difuza, de maxima importanta pentru imbunatatirea vederii pe timpul noptii, mentine umiditatea ochiului, in special a corneei, prevenind uscarea acesteia, fapt care ar conduce la afectiuni ale retinei.


Mineralele şi vitaminele continute de caise sunt cum spuneam indicate în protecţia şi îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, iar vitamina C conţinută de caise întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de infecţii şi viroze respiratorii.



Caisele conţin licopen, compus fitochimic care previne instalarea anumitor forme de cancer, printre care şi cancerul de prostată, şi asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.


caise cu frunze



Esti preocupata de silueta inaintea concediului? Atunci poate te-ar interesa sa sti ca poti face o cura de slabire mancand caise. O caisă conţine circa 0,009 gr. grăsimi saturate şi 0,087 gr. grăsimi nesaturate, ceea ce este foarte puţin şi face din acest fruct un aliat ideal în curele de slăbire. De asemenea, o caisă proaspătă conţine numai 17 calorii, este dulce, aromată şi săţioasă, in consecinta poate înlocui cu succes un desert cu mult mai multe calorii si grasimi nesanatoase.


Si pentru ca tot aminteam de concediu, caisele sunt bogate în vitamina A, iar aceasta vitamina este excelentă pentru pielea noastră! vitamina A ne pregăteşte pielea pentru soare şi o protejează de agresiunile zilnice în mod natural, deci le puteti consuma chiar si pe plaja.



Nu-mi mai ramane de facut decat sa va doresc CONCEDIU PLACUT!



Catalin Bogdan



Source:: Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa


      



Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa