Indreptar de angeologie - IERARHII SPIRITUALE

Indreptar de angeologie - IERARHII SPIRITUALE
Indreptar de angeologie


Multi oameni, in copilarie, indrumati de parinti sau de bunici, spuneau inainte de culcare si nu numai in acest moment rugaciuni. Unele erau adresate lui Dumnezeu, altele lui Iisus, unele Maicii Domnului, altele ingerilor. Dar ce reprezinta ingerii: sint ei oameni care au murit, au ajuns in Cer si s-au intors pe Pamint sau sint creatii divine?
Se spune ca, atunci cind bebelusii dorm si zimbesc in somn, ei sint vizitati de ingerul pazitor. Ingerul pazitor se deosebeste el de ceilalti ingeri? 

Care este originea cuvintului inger.  Cuvintul inger isi are originea in greaca veche si inseamna mesager; inca de acum 2.700 de ani, mai multi poeti, printre care si Homer, au inceput sa utilizeze acest cuvint (angeloi) pentru a descrie anumite situatii.
Ce sint cu adevarat ingerii. Majoritatea oamenilor cred ca ingerii nu sint reprezentati de catre oameni, altii, din contra, cred ca ei sint oameni, iar citiva afirma ca ei sint oameni care au fost transformati sau perfectionati dupa moarte. Indiferent daca sint oameni sau nu, ingerii reprezinta entitati de energie pura, create de Dumnezeu.
De cind exista ingerii. Ingerii au existat inca din prima zi a Creatiei. Dovezi in privinta existentei ingerilor le aduce Biblia, dar ele se afla si in alte numeroase carti sfinte din diferite religii.
Ingerii ar putea fi fiinte reale, nu numai imagini. Anumite carti religioase descriu multe fiinte avind calitati de ingeri. Unele sint reprezentate de o fiinta situata intre om si Dumnezeu. Dincolo de imaginile care le insotesc, un lucru este clar: ingerii sint entitati reale, adevarati indivizi, chiar daca aparenta lor fizica este diferita de a noastra.
Ingerii pot fi fiinte umane decedate si reintoarse la viata, cred unii. In Evul Mediu, cind pesta facea ravagii in Europa, iar copiii erau cei mai vulnerabili in fata bolii, a aparut ideea ca acestia din urma ar putea deveni, dupa moartea lor, ingeri, pentru ca rudele acestora sa nu mai fie atit de deprimate din cauza disparitiei lor. Literatura si cinematografia americane si nu numai s-au inspirat din teoria conform careia ingerii sint oameni decedati, care au fost inaripati in Cer si care s-au intors pe Pamint.      
Pina la urma, iata ce sint ingerii . Cei mai multi specialisti in angeologie (stiinta care se ocupa cu studiul ingerilor) cred, contrar ideii raspindite, ca nici o fiinta umana nu a devenit si nici nu va deveni inger, indiferent de puritatea corpului sau sau a spiritului.  In concluzie, asa cum exista tipul uman, asa exista si un tip aparte, acela al ingerilor. 
De ce au fost creati ingerii. Ingerii au fost creati de Dumnezeu pentru a-Si alcatui armata cereasca si pentru a fi mesagerii Lui. Ei sint nemuritori, dar nu sint Dumnezei, asa cum sint deseori confundati, si au puteri dumnezeiesti.
Ce sint ingerii pazitori. Ingerii pazitori sint tot ingeri, doar ca au particularitatea de a ne fi daruiti la nastere si ne insotesc de-a lungul intregii noastre vieti pe Pamint pentru a ne ajuta.
Ingerii pazitori ne pot privi in permanenta. Ingerii pazitori au posibilitatea si puterea sa vada tot, in orice clipa din zi sau din noapte,  ceea ce nu inseamna ca ei sint preocupati de gesturile noastre cotidiene, ceea ce ii preocupa cu adevarat sint orientarile noastre profunde.
Ei ne pun la dispozitie propriile calitati si puteri. Ingerii pazitori fac parte din marea familie a ingerilor, asa cum am mai spus. Astfel, fiecare are puteri si calitati diferite. Ingerii pazitori sint special desemnati pentru fete sau baieti, nascuti la o anumita data. Ei vegheaza asupra noastra si ne pun la dispozitie calitatile si puterile lor.
Daca fiecare om are un alt inger pazitor. Exista 72 de ingeri planetari care sint identificati ca ingeri pazitori. Fiecare dintre ei protejeaza oamenii nascuti intr-un anumit moment al anului. Orice inger domneste, aproximativ, asupra a cinci zile. 
Cind se manifesta ingerul nostru pazitor. Exista doua cazuri: poate aparea in orice moment al vietii, caci este insotitorul nostru inca de la nastere, sau putem sa-l chemam pentru a-l intilni si a vorbi cu el. Totusi, in majoritatea cartilor-marturii, toti cei care au vazut o aparitie fizica a ingerului, el le-a aparut atunci cind traisera o situatie deprimanta.     
Putem sa-i definim ca pe niste ghizi. Asemanarea unui inger cu un ghid spiritual este cea mai buna definitie a lor. In afara de manifestarile lor diferite, principalul motiv pentru care intervin direct in viata noastra este acela de a ne ghida spre calea pe care trebuie sa o urmam.
Daca sint diferente importante intre ingeri. Cei care au studiat aceasta problema afirma ca exista diferente notabile intre ei, mai ales la nivelul complexitatii sarciniii lor si la nivelul diferentelor profunde dintre ei. De asemenea, ei cred ca ingerii nu provin toti din acelasi mediu. Ca dovada, ingerii sint repartizati in noua familii, fiecare avind caracteristici particulare (dintre care cei mai cunoscuti  sint Serafimii si Heruvimii).
De ce se numesc toti ingeri daca sint repartizati in diferite familii. Denumirea de inger este un mod de a-i descrie in ansamblul lor global pe cei  ce reprezinta familia ingerilor. Aceasta denumire descrie in realitate toate aceste entitati care traiesc in Cer sau in Paradis.
Unde locuiesc ingerii. Cei preocupati de acest subiect sustin ca ei nu vin din acelasi univers fizic cu al nostru. Numele dat locasului variaza de la unul la altul, dar Paradisul este cel mai frecvent utilizat.
Cum vin ingerii in lumea noastra. Ingerii intilnesc lumea noastra, intrind astfel in viata cuiva, datorita unei treceri fizice si mintale. Acest fenomen, care le permite sa atinga dimensiunea terestra, are scopul de a ne face sa constientizam prezenta lor.  
Daca ii putem vedea. Chiar daca vin dintr-un alt univers decit al nostru sau, dupa unii, din universul nostru, ei sint diferiti de noi. Raspund in fata altor norme, a altor legi decit cele pe care noi le numim natura. De aceea sint practic imposibil de vazut.
Daca traiesc intr-o societate oganizata. Ingerii formeaza o societate foarte organizata, o societate perfecta, care nu cunoaste nici intrigile, nici gelozia, nici violenta. Fiecare membru traieste in perfecta armonie cu perechea sa. Nici unul nu este preferat sau respins de catre ceilalti.
Daca sint solitari. Traind intr-o societate organizata si, de asemenea, disciplinata, inseamna ca ei insisi sint foarte disciplinati. Ei nu pot fi entitati solitare care traiesc in Ceruri decit fiind sociabili si altruisti.
Fiecare dintre ei are un rol bine determinat. Ficare dintre noi, oamenii, are propriile responsabilitati, insarcinari si obligatii si fiecare are propriile inclinatii, talente si calitati, iar in mediul in care se desfasoara ingerii, mecanismul este acelasi: cu calitati, puteri, dar si insarcinari si responsabilitati.
Ce importanta au asupra noastra. Daca acceptam ideea ca ingerii traiesc intr-un cadru organizat, realizam ca interventiile sau manifestarile lor nu sint intimplatoare si ca oricare dintre ele este ceva organizat si planificat.
Daca ingerii ne pot sau nu vorbi. Daca intelegem vorbirea cu ei ca ceva obisnuit, cu siguranta ca ingerii nu ne vorbesc.
Sint persoane care afirma ca ingerul pazitor le-a vorbit. Noi avem propriul vocabular si citeodata este dificil, daca nu imposibil, sa gasim cuvintele potrivite pentru a califica o realitate necunoscuta. Cind acesti oameni marturisesc ca ingerul pazitor le-a vorbit, ei vor sa spuna ca ingerii au comunicat cu ei.
Cum pot comunica cu noi, daca nu ne pot vorbi. Este de necontestat faptul ca ingerii care vin sa ne intilneasca au capacitatea de a comunica cu noi si de a se face intelesi. De fapt, ei comunica cu noi printr-un fel de telepatie, un schimb de cuvinte si de imagini, care se face prin intermediul vocii, in general, persoana care-si aude ingerul vorbindu-i o face fara sa-l poata vedea.    
Daca se poate face portretul unui inger. Nu se poate stabili portretul-tip al unui inger pentru ca marturiile apartinind acestui subiect difera considerabil unele de altele.
Cu ce ar putea fi ei asemanati. Trasaturile ingerilor care apar in viata noastra, a oamenilor, sint la fel de numeroase ca si numarul descrierii celor care au marturisit ca i-au vazut, exista si trasaturi comune, dar pe baza acestora nu se poate stabili un portret-tip, ei pot imprumuta orice forma prin  care sa apara si sa ne transmita mesajul lor.
Cum putem constata aparitia lor. Majoritatea insilor care au trait o astfel de experienta descriu aparitia ca viziunea unei lumini stralucitoare, neremarcind vreo figura. 
Daca pot sa-si modifice infatisarea dupa cum doresc. Se pare ca-si pot modifica infatisarea dupa cum doresc si dupa misiunea care le-a fost incredintata. Astfel, pot aparea in modul in care ni-i imaginam sau pot aparea ca simpli oameni.
Exista ingeri-femei si ingeri-barbati . Anumiti filozofi au aparat ideea ca fiecare inger poate avea propriul sex, masculin sau feminin, un fizic, dar si orientari spirituale proprii.  Un consens a aparut in jurul ideii conform careia ingerii nu au acelasi gen al corpului nostru. Din momentul in care i-am intilnit, putem afirma ca, intr-o oarecare masura, au un anumit corp. Dar, cu siguranta, nu este un corp asemanator cu cel pe care il percepem noi.
Din ce este alcatuit corpul lor. Nu este exclusa ipoteza potrivit careia corpul ingerilor este transparent, chiar si pe Pamint exista multe corpuri transparente: sticla, cristalul, picaturile de apa. Astfel am putea presupune ca el este alcatuit dintr-o materie necunoscuta noua, invizibila pentru ochii nostri. O alta posibilitate, des dezbatuta, ar fi aceea ca, in realitate, nu este decit un corp de energie pura. Nimeni nu a putut vreodata sa studieze un astfel de corp. Pe de alta parte, pornind de la premisa ca acest corp nu  este decit energie pura, atunci se poate spune ca exista o structura certa, dar este ceva total necunoscut, deoarece, pentru oameni, viziunea lumii este redata in functie de realitatile materiale pamintesti. Important este sa recunoastem ca, indiferent care ar fi aparitia lor fizica, ingerii sint imposibil de vazut si este imposibil de inteles felul lor de a exista. Asta este piedica de care momentan mintea umana nu poate trece.
Daca au aripi. In zilele noastre se crede ca ingerii nu au aripi. Nu este o noua descoperire, caci Biblia este cea care a promovat ideea. O proba in acest sens este reprezentata de viziunea lui Iacob, scena in care apar ingerii urcind si coborind la Cer pe o scara, ceea ce confirma ca ingerii nu aveau aripi, altfel ar fi zburat si nu ar fi intrebuintat scara. Alt exemplu in argumentarea ideii ar fi ingerul care a coborit sa-l vada pe Abraham si care nici el nu avea aripi.
De ce sint mereu ilustrati cu aripi. Confuzia a fost facuta probabil din cauza faptului ca au fost mereu descrisi ca oameni, ca mesageri, dar cu mai multe puteri decit noi, fara a fi insa condusi de aceleasi constringeri fizice ca noi. Daca anumite persoane care au vazut ingeri ii descriu chiar si astazi cu aripi, aceasta poate fi cauzata, in anumite circumstante, de o oarecare forma de autosugestie.  Putind lua diferite forme fizice, ei pot aparea cu aripi, stiind de imaginea pe care o avem despre ei si incercind sa ne atraga astfel atentia.
Daca au  limba, corzi vocale. Neavind un corp asa cum noi il putem percepe, nu au deci nevoie de buze, de limba si de laringe pentru a se putea exprima. Oricare ar fi mesajul pe care vor sa ni-l transmita, se folosesc de mijloace care nu fac parte din limbajul nostru. Acest mod de comunicare nu-i impiedica, atunci cind se manifesta, sa se faca perfect intelesi.
Daca au aure . Se pare ca aurele difera de la caz la caz. Ingerii care ne viziteaza se pare ca nu au numai aure deasupra capetelor, dar propaga si o lumina orbitoare in jurul lor. Oamenii carora li s-au aratat ingerii povestesc, in moduri diferite, despre o lumina cu o nuanta de alb nemaiintilnita. Era de un alb pe care eu nu l-am mai vazut vreodata, povesteste unul dintre acesti oameni.    
Ingerii au misiuni diferite de realizat in ceea ce ne priveste. In afara de ingerul pazitor, care ne insoteste de-a lungul intregii vieti, si ceilalti ingeri ne stau la dispozitie. Fiecare are propria misiune, la fel se intimpla si in cazul calitatilor si al puterilor - caracteristici care permit ducerea la bun sfirsit a sarcinii ce si-o asuma. 
Consecintele asupra existentei umane in urma aparitiei lor. In anumite cazuri, bineinteles ca aparitia unui inger in viata unui om ii ravaseste acestuia din urma echilibrul. Dar trebuie pastrata ideea conform careia ingerii nu vin intotdeauna sa ne intilneasca pentru a ne tulbura viata si existenta.
Care ar fi motivul pentru care apar. Ei pot aparea, pot accepta sa vorbeasca cu noi doar pentru a ne arata ca sint linga noi si ca sint gata sa ne ajute in caz de nevoie. De asemenea, ne pot indica calea pe care sa o urmam. 
Care este explicatia principala a aparitiei lor. Mai intii si inainte de toate, ei vor sa raspindeasca dragostea. Sa nu uitam ca dragostea este legea care reuneste Universul - cea mai buna si cea mai mare dintre toate legile. Dumnezeu este dragostea, iar ingerii o reprezinta, dar este un sentiment care raspunde in fata celei mai nobile definitii: o stare de fericire pe care celalalt vrea sa va faca sa o traiti si pe care dumneavoastra veti dori sa o impartasiti.
Daca exista situatii propice aparitiei ingerilor. Anumite situatii le sint favorabile: de exemplu, atunci cind ne ratacim in propria viata, intotdeauna se va gasi un inger care ne va indruma spre calea pe care trebuie sa o urmam.
Daca interventiile ingerilor se pot traduce prin ajutor uman. Raspunsul este evident. Ingerii pot trimite in caminul nostru oameni pe care-i considera benefici pentru noi. Aceste persoane ne pot fi familiare sau necunoscute.
De ce trebuie sa se foloseasca ingerii de intermediari si nu apar ei insisi . Actionind in acest mod nu ne stirbesc libertatea si lasa la latitudinea noastra modalitatea de a face alegeri in felul in care consideram ca este bine, dindu-ne sfaturi prin intermediul altor oameni.
Daca actioneaza asupra evenimentelor si a transformarilor interioare. Una dintre calitatile primare si comune ale ingerilor este aceea ca au puterea sa scoata la iveala, din personalitatea noastra, trairi nebanuite. Si inainte de a actiona asupra evenimentelor exterioare, misiunea lor este de a ne invata sa fim noi insine si de a avea incredere in natura noastra extrem de buna. In acest sens, ingerii ne ajuta sa ne dezvoltam sufletul dincolo de capacitatea pe care credeam ca o are.
Despre momentele aparitiei lor. Vizitele lor survin in situatiile cind avem nevoie de ei. Acesta este momentul cind se manifesta, cind iau una dintre formele descrise in numeroasele marturii, pentru a ne oferi ajutorul necesar sau, citeodata, o mingiiere, cind simtim nevoia intr-o anumita perioada din viata noastra.   
Daca se poate caracteriza acest ajutor printr-o forma precisa. Indiferent care sint gesturile pe care ingerii le pot face sau cuvintele pe care le pot pronunta, toate se rezuma in principal la o dovada de dragoste profunda - dragoste de care toti avem nevoie, toti fara exceptii, nu numai pentru a trai, dar si pentru a evolua. 
Daca putem crede cu adevarat in aceste aparitii. Interventiile supranaturale exista in mod indiscutabil. S-a constat ca anumite evenimente sint inexplicabile, iar supravietuirea unor persoane implicate in evenimente catastrofale este uimitoare.
Despre credibilitatea persoanelor care marturisesc ca au intilnit ingeri. In cea mai mare parte a cazurilor in care ingerii si-au facut simtita prezenta in viata cuiva, acesti oameni care dezvaluie aparitia lor sint credibili, mai ales ca marturiile seamana unele cu altele evocind acelasi tip de interventie, de aparitie. 
Situatii concrete ale acestor aparitii. S-a remarcat ca in mai diferite cazuri, mai multe persoane care au marturisit o astfel de intilnire se aflau in clipa manifestarii ingerilor expuse in fata unui accident mortal sau erau antrenate intr-un lant de evenimente fatale de care le era imposibil sa scape prin propriile puteri. De cele mai multe ori, aceste persoane se resemnasera in fata mortii. Totusi, in momentul in care totul parea sfirsit, citeodata o voce, citeodata o lumina aparea, semn precursor al unui ajutor neasteptat si nesperat.  
Despre cum trebuie inteles ajutorul. Manifestarile se pot face in diferite moduri: ingerul care apare si dispare; o interventie inexplicabila intr-o situatie periculoasa; o conversatie telepatica ce sugereaza anumite gesturi; o intuitie care ne facem sa ne razgindim in privinta a ceea ce doream sa realizam si care evita astfel producerea unei drame; premonitii care apar in timpul visului.
Daca exista o alta interventie decit cea fizica. Bineinteles. Pe linga influentarea cursului evenimentelor, ingerii, prin aparitiile lor, vor intr-o oarecare masura sa ne invete sa crestem, sa ne dezvoltam. Nu numai ca indivizi, dar si ca fiinte umane.
Ce inseamna dezvoltarea ca fiinta umana. Inseamna ca ingerii vor sa ne faca constienti de faptul ca oamenii sint interdependenti unii de ceilalti si ca nu sint doar niste indivizi care traiesc pe aceeasi planeta.
Daca apar numai atunci cind lucrurile merg prost. Majoritatea oamenilor care au fost vizitati de ingeri au confirmat faptul ca acestia din urma le-au aparut atunci cind se aflau in situatii dificile. Si este un lucru banuit ca, atunci cind lucrurile merg bine, ingerii au tendinta sa stea deoparte, dar asta nu-i impiedica sa nu se manifeste atunci cind ii invocam.       
Daca exista ceva care-i influenteaza sa imprumute o forma sau alta. Nu, ei pun accentul pe mesajul pe care vor sa ni-l transmita mai mult decit pe forma sau stilul pe care-l imprumuta pentru a face acest lucru.  
Toti putem comunica cu ingerul pazitor sau cu alt inger. Este adevarat faptul ca fiecare dintre noi poate invoca ingerul pazitor sau alt ingeri, deci, comunicarea cu ei este posibila pentru oricare dintre noi, fara exceptii.
Daca ingerii ne pot aparea tuturor. Da, ingerii isi pot face aparitia in viata oricui, dar trebuie avut grija ca nu cumva aceasta manifestare sa fie pura imaginatie, pentru ca multe dintre confesiuni, comentate din abundenta, au relevat faptul ca sint mai degraba halucinatii decit aparitii reale ale ingerilor - fie ei pazitori sau de alt fel.
De ce inventeaza oamenii acest tip de marturii. In realitate, in majoritatea cazurilor, indivizii nu le inventeaza, ei sint perfect convinsi ca au trait asemenea experiente. Trebuie recunoscut ca tipul acesta este intilnit mai rar, iar explicatia se bazeaza pe probleme trecatoare de sanatate (oboseala, stres, stare de slabiciune in general) sau de probleme mai serioase (psihoza, halucinatii).  
Cum putem sti daca un inger a luat legatura cu noi. Inainte de a ne intreba daca am fost atinsi de catre ingeri, trebuie sa stim ca unii vin sa ne intilneasca ziua, dar o pot face si noaptea; ca pot lua diferite aspecte - unele care nu au nimic in comun cu imaginea pe care ne-am format-o despre forma lor fizica; ca, atunci cind considera ca este necesar, stiu sa ne atraga atentia; ca pot patrunde pina si in visele noastre. Persoana cu care ingerul a luat legatura o va sti fara indoiala, pentru ca dupa aceasta descopera cu adevarat ce este dragostea si va fi constienta de existenta lui Dumnezeu. 
Ce reprezinta dragostea pentru ingeri. Sentimentul dragostei este principala cauza a existentei si actionarii ingerilor. Ei ne ajuta sa ne reculegem fortele, sa inlaturam barierele si, mai ales, ne invata ca putem sa ne inselam daca nu actionam prin si cu dragoste. 
Daca exista constatari tangibile. Probabil ca nu se afla manifestari palpabile, dar ei aduc existentei noastre ceva special si unic, ceva in mod cert intangibil, dar care nu ne paraseste decit la sfirsitul zilelor, dupa marturisiri ale unor persoane. Chiar daca au intrat pentru numai o secunda in contact cu noi, ne va fi imposibil sa uitam momentul si ceea ce a decurs din aceasta intilnire.
Daca pot actiona contra vointei noastre. Nu, ingerii nu ne vor forta niciodata sa facem ceva contra vointei noastre, la fel cum nu ne vor obliga sa facem gesturi sau actiuni care ne-ar putea fi daunatoare.
Despre aparitiile lor mai dese din zilele noastre decit altadata. Daca ingerii par sa se manifeste mai frecvent si mai mult timp acum decit in urma cu mai multi ani si chiar decit acum citeva luni se explica prin faptul ca este un fenomen care a luat amploare datorita cresterii interesului referitor la starea de existenta a lor din ultimii ani. Si inainte existau aparitii, dar nu se puneau atitea intrebari si indivizii cu astfel de trairi erau jenati sa povesteasca ce li s-a intimplat.
Crearea unei atmosfere favorabile comunicarii cu un inger. Pentru a preintimpina desfasurarea unei comunicari cu un inger este necesara gasirea unui colt linistit, in cadrul caminului, fara a desfasura vreo activitate si fara a fi perturbat de vreun membru al familiei, ferit de zgomotele inoportune. Un colt transformat intr-un sanctuar, unde nimeni nu vine sa deranjeze. Apoi, este importanta crearea unei stari de meditatie.
Cuvintele sint importante pentru chemarea ingerilor. Este esentiala chemarea ingerilor cu ajutorul cuvintelor, rostirea lor le favorizeaza venirea.
Ce se poate rosti. Exista un anumit numar de rugaciuni, de incantatii, care apartin specialistilor in interpretarea Sfintei Scripturi si care au efecte in realizarea comunicarii. Dar si noi putem gasi cuvinte potrivite pe care sa le adresam. Singura conditie este sa pastram respect in fata lor.
Daca putem sa le cerem orice. Bineinteles. Le putem cere si interventia in ceea ce priveste achizitia de lucruri materiale, iar ei vor raspunde dorintei noastre daca le considera juste si necesare si alt tip de lucruri decit cele materiale, valori morale sau spirituale.
Daca stau sau nu ascunsi. Ingerii nu au fost niciodata ascunsi, doar ca noi nu stim cum sa-i cautam, unde sa-i gasim si, mai ales, nu stim cum sa-i recunoastem. Dar ingerii ne-au fost mereu parteneri fideli, gata sa actioneze pentru a ne ajuta. Ei nu concep sa traiasca in umbra existentei noastre, ei traiesc printre noi, chiar daca nu stim sa-i recunoastem.
Daca ne pot refuza rugamintile. Se poate intimpla ca ingerii sa ne refuze rugamintile, pentru ca ei au fost creati de Dumnezeu pentru a ne ajuta atunci cind avem nevoie, iar acest ajutor trebuie inteles in sensul larg al cuvintului. Nu trebuie sa uitam ca ingerii nu ne raspund de fiecare data cind ii chemam, dar raspund mereu nevoilor noastre.
Ingerii nu se pot casatori intre ei. Spuneam in numarul trecut ca exista ingeri-barbati si ingeri-femei, atunci de ce nu se pot casatori? Raspunsul vine direct de la Iisus. Aflat in Templu, Iisus a fost intrebat de   un barbat care nu credea in existenta unei alte vieti dupa moarte daca o femeie se casatorea cu opt frati, unul dupa altul, de fiecare data dupa ce raminea vaduva, in Cer cu care dintre ei ar fi fost casatorita? Iar Iisus i-a raspuns ca, atunci cind survine moartea, oamenii devin ingeri si nu cunosc legatura casatoriei. 
Care ar fi cea mai importanta sarcina a unui inger. In Biblie, ingerii sint cel mai adesea catalogati ca mesageri, dar unii speciali, care transmit mesaje si ajutor.
Harpa are sau nu o semnificatie aparte pentru ei. Adesea in picturi, ingerii sint reprezentati cintind la harpa, dar acesta este o reprezentare artistica - pentru ca ei nu cinta cu adevarat la harpa - ci este un simbol inspirat din povestirile celor care au trait o experienta a vietii dupa moarte si care isi amintesc de un soi muzica pe care au auzit-o. 
Despre cum reusesc sa faca miracole. Ideea de miracol nu se regaseste in legile naturale, care sint aplicabile pentru noi, oamenii, si nu pentru ingeri, care evolueaza intr-o alta dimensiune. Ceea ce pentru noi poate parea un miracol poate fi ceva foarte obisnuit pentru cineva inzestrat cu puteri care, pentru noi, pot parea supranaturale.
Daca fiintele omenesti pot deveni ingeri. Chiar daca am punctat subiectul, este important de revenit asupra lui din moment ce sint atitia care-si pun intrebarea. Unii spun ca dupa moarte oamenii nu pot deveni ingeri, altii afirma ca se poate realiza asa ceva, iar o alta categorie crede ca, dupa o perioada de ucenicie, pot deveni efectiv ingeri.
Daca poarta haine. Considerind ca sint spirite pure, energii pure, raspunsul este evident: nu au cum sa imbrace haine. 
Despre alte denumiri. In Biblie, de exemplu, se vorbeste despre ei ca fii ai lui Dumnezeu sau ca sfinti supraveghetori, iar poetul italian Dante ii numea pasarile lui Dumnezeu.  
Daca ne pot ajuta sa ne rugam. Da, pentru ca una dintre misiunile lor cele mai importante este chiar de a dirija rugaciunile pe care le rostim celor carora li se adreseaza, ingeri sau sfinti.
Cit poate trai un inger . Specialistii in angeologie estimeaza ca ingerii sint eterni - la fel ca si sufletul uman - si, de asemenea, ca sint indestructibili.   
Daca pot suferi fizic. Suferinta le este ceva necunoscut, pentru ca sint spirite pure.

 Documentar de Liana Hainarosie