LACUL FRICII - SIBERIA Buriazia

LACUL FRICII - SIBERIA Buriazia
Lacul fricii care nu apare pe orice harta
LACUL FRICII - SIBERIA Buriazia



Lacul fricii se afla in adincul Siberiei in regiunea Buriazia, cunoscuta pentru padurile ei dese, impenetrabile si pline de mistere.  Acest lac nu apare decit pe hartile foarte detaliate, iar numele lui, Sobolkho, ce provine dintr-o veche limba de care mai vorbesc doar  legendele, este sinonim cu pericolul, teama, un loc al mortii si misterelor neelucidate.

 Sute de persoane au disparut fara urma in apele lacului

Conform credintei locale, orice fiinta vie care se apropie de apele lacului Sobolkho se afla in pericol. Legenda ne spune ca aceasta zona are o reputatie atit de proasta din timpuri stravechi, iar statisticile sint impresionante: 27 de persoane s-au inecat aici numai in ultimii doi ani, dar numarul total al victimelor depaseste citeva sute de oameni de-a lungul timpurilor. In cea mai mare parte corpurile victimelor nu au fost niciodata descoperite, se pare ca lacul le inghite fara sa lase nici o urma.

Crescatorii de vite evita zona pentru ca numeroase animale s-au inecat aici

In apele adinci si-au gasit sfirsitul si un numar impresionant de animale. Zona este des vizitata de crescatorii de vite care afirma ca adesea animalele lor care vin sa se adape din apele lacului Sobolkho dispar in mod inexplicabil. Peste 1.300 de cai si 500 de vite au disparut si nu s-au mai intors din apele lacului fricii in ultima perioada.

Autoritatile au hotarit sa cheme specialisti care sa cerceteze zona

Populatia din zona are deci toate motivele sa fie ingrijorata, ei reusind sa atraga atentia autoritatilor locale din zona care se invecineaza cu Mongolia. S-a decis sa se faca o investigatie in zona pentru a clarifica acest mister si pentru a stabili daca zvonurile si legendele legate de disparitia oamenilor si animalelor sint totusi intemeiate.

O echipa formata din biologi si microbiologi urmeaza sa studieze apele acestui lac in vederea rezolvarii misterelor care-l inconjoara.

Specialistii incearca sa explice rational fenomenele

Marturiile care exista nu fac decit sa mareasca teama. Astfel, se spune ca, noaptea, din apele lacului Sobolkho apare o ciudata lumina.

Cercetatorii incearca sa dea tuturor acestor fenomene explicatii rationale. Luminile ar putea fi explicate prin existenta in lac a unei surse termale, poate dintr-o fisura care apare in crusta pamintului de pe fundul lacului.

Adincimea imensa a lacului ar putea fi datorata faptului ca acesta se gaseste intr-o regiune carstica si apele au erodat partial rocile de calcar de pe fundul bazinului.

Departe de lumea civilizata, populatia crede in spiritele naturii
Dar toate aceste explicatii nu sint suficiente pentru a satisface curiozitatea locuitorilor din regiunea Buriazia, o zona care se afla depare de civilizatie si unde pe linga religia budista mai persista si culturile pagine. Aici, in fiecare sat exista un vrajitor care practica dansuri divinatorii, iar copacii si animalele sint considerate incarnari ale spiritelor naturii.

Nu departe de lacul Sobolkho se afla un alt lac fara fund, de dimensiunea lacului Baikal, unde localnicii vin sa faca sacrificii pentru divinitatea apelor.

Ipoteze intre monstrii adincurilor si OZN-uri

Ipotezele care inconjoara misterul micului lac siberian  sint numeroase si demne de a fi incluse in Dosarele X.

Unii afirma ca au vazut noaptea, in apropierea apelor lacului fricii, o forma ciudata si sint convinsi ca acolo salasluieste un monstru, asemanator celui de la Loch Ness.

Altii, mai la curent cu noile descoperiri tehnice, jura ca au vazut OZN-uri care au disparut, in liniste dar cu viteza, in apele de la Sobolko.

 Cristina Matache