Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa

By admin

caise cu samburi

Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa



Totul in natura este masurat, nimic nu este intamplator. Acelasi lucru se poate spune si despre samburii de caise, acestia avand o forma aproximativ asemanatoare unei inimi. Caisele şi uleiul extras din sâmburii lor protejeaza inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni iar conţinutul bogat în nutrienţi, vitamine şi minerale face din aceste fructe zemoase şi parfumate o adevărată fântână a sănătăţii şi tinereții.


Gustoasele fructe au fost cultivate pentru prima dată în istorie acum mai bine de 3.000 de ani în India, însă se crede că originea acestora este în Armenia, unde se consumau atât proaspete, cât mai ales uscate, datorită faptului ca astfel se puteau transporta mai usor si rezistau mai mult in timp.


caise



Ce probleme de sanatate rezolva caisele?


Caisele consumate crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive avand un rol extrem de benefic asupra organismului, printre minarelele pe care le contin amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.



Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol din sânge şi protejează astfel inima, iar vitamina A menţine o vedere bună.



Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal şi are uşor efect laxativ, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.



Caisele consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism.



Esti insarcinata sau folosesti anticonceptionale? Atunci poate ca ai face bine sa dai o fuga in piata si sa cumperi cateva caise. Caisele sunt recunoscute pentru faptul ca echilibreaza continutul de provitamina A in organism. Beta-carotenul se mai numeste si „provitamina A„, deoarece el trebuie sintetizat de ficat inainte de a fi transformat in vitamina A, care este un antioxidant major si declanseaza reproducerea celulelor. Vitamina A ajuta de asemenea la imbunatatirea vederii pe timpul noptii, formand un pigment numit radopsin, care detecteaza lumina difuza, de maxima importanta pentru imbunatatirea vederii pe timpul noptii, mentine umiditatea ochiului, in special a corneei, prevenind uscarea acesteia, fapt care ar conduce la afectiuni ale retinei.


Mineralele şi vitaminele continute de caise sunt cum spuneam indicate în protecţia şi îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, iar vitamina C conţinută de caise întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de infecţii şi viroze respiratorii.



Caisele conţin licopen, compus fitochimic care previne instalarea anumitor forme de cancer, printre care şi cancerul de prostată, şi asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.


caise cu frunze



Esti preocupata de silueta inaintea concediului? Atunci poate te-ar interesa sa sti ca poti face o cura de slabire mancand caise. O caisă conţine circa 0,009 gr. grăsimi saturate şi 0,087 gr. grăsimi nesaturate, ceea ce este foarte puţin şi face din acest fruct un aliat ideal în curele de slăbire. De asemenea, o caisă proaspătă conţine numai 17 calorii, este dulce, aromată şi săţioasă, in consecinta poate înlocui cu succes un desert cu mult mai multe calorii si grasimi nesanatoase.


Si pentru ca tot aminteam de concediu, caisele sunt bogate în vitamina A, iar aceasta vitamina este excelentă pentru pielea noastră! vitamina A ne pregăteşte pielea pentru soare şi o protejează de agresiunile zilnice în mod natural, deci le puteti consuma chiar si pe plaja.



Nu-mi mai ramane de facut decat sa va doresc CONCEDIU PLACUT!



Catalin Bogdan



Source:: Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa


      



Caisele te fac mai frumoasa si mai sanatoasa