Dudul – prietenul sanatatii tale

dud_negru

Dudul – prietenul sanatatii tale



Ati trecut de atatea ori pe langa el si probabil ca nu i-ati acordat nici un fel de importanta, fara a cunoaste faptul ca dudul detine rezolvarea multor probleme de sanatate care afecteaza vietile multora dintre noi.


Dudul-Morus-3-538x354


Dudul, numit si agud, este o planta care provine din Orient. Dudul alb provine din Japonia, pe cand cel negru din vechea Persie. Despre fructele sale se spune ca ii inzestreaza cu puteri magice pe cei care le consuma, oferindu-le acestora sanatate si viata indelungata. De fapt este suficient sa ne uitam la cei din mediul rural, unde dudele cresc pe marginea drumului si toata lumea le consuma pe drum.


Dudele negre mai sunt cunoscute si ca „mure de copac” fiind foarte bogate in vitamina C, saruri minerale, proteine si lecitine. Fructele, frunzele, scoarţa sau rădăcinile de dud negru sunt bune pentru tenie, dureri în gât, amigdalite, afecţiuni pulmonare, stomatită, diaree, detoxifiere, etc, in timp ce dudul alb este indicat în tratarea bolilor de ficat, diabet diaree gastrite, durerilor reumatice, erupţii ale pielii, ulcer gastric şi duodenal, calmează durerile de dinţi, acţionează benefic asupra muşchiului inimii, este detoxifiant, efect laxatic, angine, stomatite şi afte, ascite şi viermi intestinali.


Indienii au fost primii care au observat calitatile benefice pentru sanatate ale agudului, fapt ulterior confirmat si de medici. Acestia au fost de acord cu faptul ca dudul stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Cercetatorii din Anglia si Franta au studiat agudul cu atentie, descoperind faptul ca acestea contin proteine, lecitine si derivati glutaminici, necesari dezvoltarii sistemului muscular.


O cura cu numai 200 grame de dude zilnic timp de 12 zile, urmată apoi de o cura de 24 zile de capsuni si fructe de padure, revigoreaza cresterea musculara cu peste 20%, bineinteles insotite si de cateva exercitii fizice.


Domnilor, consumul de agude pe langa faptul ca ajuta la dezvoltarea masei musculare, va ofera si o rezerva de calciu utila activitatii psihice si intelectuale, scade agresivitatea masculina produsa de excesul de  hormoni androgeni, si creste virilitatea intarziind andropauza.


Cum poate fi folosit agudul in ameliorarea starii de sanatate? Simplu, de la fructele sale dulce-acrisoare, pana la frunze, radacini sau chiar scoarta de copac, poate fi consumat sub forma de infuzii, gemuri, dulceturi sau aplicatii externe ale frunzelor atunci cand este vorba de afectiuni si rani la suprafata pielii.


dud_negru


Este foarte folositor dudul in tratarea numeroaselor afectiuni, dar din pacate s-a constatat o usoara disparitie a acestui copac in ultimii ani chiar si in mediul rural. De aceea este important sa protejam si sa ajutam la raspandirea acestui prieten al sanatatii noastre.


Sa va fie de folos!



Via:: Dudul – prietenul sanatatii tale


      



Dudul – prietenul sanatatii tale