Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui

By admin

gutui copac

Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui



Exista o traditie la vechii greci prin care la nunta unui cuplu tanar acestora le era oferit un cos plin cu gutui. Aceasta traditie izvoreste din legenda frumoasei Afrodita despre care se spune ca s-a nascut din spuma marii si a iesit din mare tinand in maini un cos cu gutui.


Afrodita


La fel ca orice traditie, si aceasta are un sambure de adevar, asa ca am vrut sa stiu de ce dintre toate fructele, se spune despre Afrodita ca a ales gutuia. Si iata ce am aflat despre fructul care anunta venirea toamnei:



Datorita culorii sale galbene, este lesne de inteles de ce gutuia a fost numita „fructul de aur”, dar nu doar culoarea este cea care o face deosebita printre fructele toamnei, ci si excelentele sale proprietati terapeutice.


Gutuile intaresc sistemul imunitar tratand anemia, revigoreaza si redau pofta de mancare, combat afectiunile hepato-biliare. Gutuia este si bogata in vitamine (A, B1, B2, B6, C, E) dar are in compozitie si minerale importante dintre care amintesc fierul, calciul, sodiul, potasiul fosforul si magneziu.


Precum se vede, gutuia constituie un veritabil  coctail de sanatate pentru trup si pentru minte. Complexul de B-uri face ca acest fruct, pe langa gustul dulce acrisor, sa aduca si sanatatea psihicului, vitamina B fiind binecunoscuta pentru influenta sa in alungarea stresului si combaterea starilor depresive. Dupa fiecare masa, la desert se poate servi ca fruct crud, sub forma de dulceata de gutui, sau chiar compot.


La tara, se obisnuia ca dupa coacerea gutuilor, femeile sa aseze la ferestrele casei cate una doua gutui pentru linistirea tuturor celor din casa si pentru parfumarea incaperilor.


gutui


Pectina din compozitia gutuii te fereste de raceala, de infectii si de marirea colesterolului. Vrei sa nu racesti la venirea frigului? Mananca in fiecare zi cate o gutuie si vei vedea ca vei trece peste toamna fara a fi afectat de schimbarea de temperatura.


Datorita proprietatilor sale diuretice si dezinfectante, un alt efect este acela de a ameliora cistita, gutuia fiind folosita pentru tratarea acestei afectiuni sub forma sucului de gutuie (50-100 ml/zi).


Si colita poate fi vindecata cu ajutorul acestui fruct-minune. 20 g de seminte de gutuie se fierb la foc mic in 200 ml apa pana ce lichidul scade la jumatate, apoi se strecoara bine si se bea. Pentru un efect mai puternic puteti combina 150 grame de gutuie razuita cu miere de albine, astfel putand beneficia si de proprietatile minunate ale mierii de albine.



Sucul proaspat de gutuie ajuta la tratarea insuficientei pancreatice. Uita de medicamente si bea cate un pahar de suc de gutui pe zi. Pe langa efectul racoritor, vei beneficia si de calitatile vindecatoare ale acesteia.



Infuzia din frunze de gutui este utila in combaterea diareii.



Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui proaspete sau sub forma de nectar din pulpa. Medicii au observat faptul ca vitamina B17 (substanta prezenta in compozitia gutuilor) ajuta la distrugerea celulelor maligne fara a afecta celulele  normale.


dulceata gutui


Gutuile se culeg toamna, incepand cu luna septembrie, fructele galbene si tari fiind cele potrivite pentru consum. Un fapt mai putin cunoscut este acela ca gutuile pot fi pastrate in pungi de plastic bagate la frigider chiar si doua trei luni fara a-si pierde din propietati. Din fericire, in timpurile moderne nu este nevoie sa asteptam venirea toamnei pentru a putea consuma aceste fructe deosibite, acestea gasindu-se in orice anotimp in oferta de produse ale magazinelor.


Va doresc multa sanatate!



Articol scris de Catalin Bogdan


Puteti distribui acest articol pe retelele de socializare. Preluarea acestuia pe alte siteuri se face doar cu acordul scris al autorului.



Source:: Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui


      



Cancerul poate fi ameliorat de consumul de gutui