Harta zone patogene in Moscova

In Rusia, pe urmele balaurului de foc



Exista o harta a fost intocmita de un colectiv de cercetatori de renume, academicieni si doctori in stiinte. Este harta care prezinta anomaliile si minunile din regiunea Moscovei. Deocamdata, doar din zona Moscovei, dar conteaza ca a fost facut un pas: orice drum, chiar si cel mai lung din lume, incepe cu un prim pas, cum glasuieste intelepciunea celor din vechime.


Zonele marcate pe harta sint numite de specialisti zone geopatogene. In limbajul curent li se spune anomalii. De regula, aceste zone sint amplasate in locurile unde exista falii imense, formatiuni naturale gigantice, care se intind adesea pe sute si sute de kilometri. Formate cu zeci si sute de milioane de ani in urma, faliile acestea respira inca si in zilele noastre.


In locurile in care este resimtita respiratia lor, se produc tot soiul de lucruri neplacute, neasteptate si de neinteles. Aceasta pentru ca faliile respective sint canale prin care ies la suprafata din adincul planetei cele mai diverse substante si energii: litiu, mercur, arsen, bismut, seleniu, cadmiu, fluor, bor, beriliu sint eliminate brusc, ca intr-un sughit gigantic. Cantitati impresionante de gaze toxice sint eliminate din punctele in care canalele falii se intersecteaza, puncte de care ar trebui sa ne ferim.


Si tot harta aceasta ne arata de ce condimente nedorite am putea avea parte, daca bem apa din anumite izvoare, dar si unde putem gasi agat, ametist, opal, cremene, calcedonie, cuart si chiar si aur, caci toate acestea exista in faliile tectonice.


O particularitate stranie


In zonele insemnate pe harta ca anomalii nu a fost ridicata niciodata vreo manastire sau biserica – nu s-ar potrivi cu incarcatura energetica negativa, deci nociva a acestora.


Un grup de cercetatori masurau radiatiile Gama si electromagnetice din apropierea Manastirii Kirillo – Belozerski si, cu cit se apropiau de sfintul locas, senzorii o luau razna, pina cind toate aparatele au fost date peste cap: intensitatea cimpului electromagnetic era extrem de ridicata! Este ceea ce reuseste sa neutralizeze influentele negative ale zonelor geopatogene din imprejurimi. Iata deci ca manastirile si bisericile ii protejeaza pe oameni pina si de aceste fenomene nocive, alaturi de celelalte rele care ataca sufletul.


In regiunea Moscovei se afla un Jurasic Park


In 2001, pe teritoriul unei cariere de materiale de constructie din raionul Kolomenskoe, sub straturile de argila si gresie s-au descoperit fosile de pesti amfibieni, tricodontus, amfibieni si reptile, unele chiar unicate in lume.


Pe aceeasi harta este conturat chiar traseul urmat de balaurul de foc!


Marturii despre aparitiile acestui balaur se afla in Biblioteca Nationala a Rusiei. In jurnalul unui preot, care a calatorit pe Volga in 1816, se afla urmatoarea insemnare: Plutind pe Volga, am vazut un balaur imens, care zbura cu un om in dinti.


Omul era cu toate hainele pe el si scotea un fel de chiot ascutit. Balaurul a trecut in zbor dincolo de fluviu si a coborit, cu om cu tot, in mlastinile de acolo.


Mai departe, preotul relateaza ca, in ziua aceea, i-a fost dat sa vada balaurul a doua oara. Cind s-au oprit sa innopteze si au poposit pe mal, grupul de 20 de oameni care calatoreau pe Volga au intins corturile. Intunericul a fost luminat brusc si caii s-au repezit care-incotro.


Privind in sus, preotul a vazut un balaur, invaluit in flacari, care unduia deasupra taberei de corturi, la inaltime de doua-trei ori mai mare decit a unei clopotnite. Balaurul era foarte lung si a tot plutit in aer, pe deasupra oamenilor inspaimintati, pret de un sfert de ora. Oamenii s-au rugat cu infocare, pina cind aratarea a disparut.


Marturii contemporane


Un balaur cu trei capete a fost vazut in anul 2000 si tot in zona Volgai. El zbura destul de jos, capul din mijloc privea inainte, iar cele doua laterale – in jos, spre pamint. Aripile-i intinse unduiau usor. Din pacate, martorul ocular nu l-a putut fotografia, din cauza cetii ce se ridica din apele fluviului. Dupa o vreme, balaurul a disparut in norii cenusii. Zona in care a fost vazut este, de asemenea, o zona de falie tectonica, linga orasul Tver. Si, ceea ce este interesant, pe harta pe care o prezentam este trecut si traiectul de zbor pe care a evoluat balaurul din secolul al XIX-lea.


Alaturi de balaur – OZN-uri si meteoriti


Pe harta sint trecute punctele in care au fost semnalate OZN-urile: la 17 august 1996, in jurul orei 15.00, locuitorii din asezarea Malaia Iskra au auzit un sunet ce semana cu al unui proiectil de artilerie. Pe fondul cerului senin a fost vazut un obiect albicios ce zbura de la est la vest si a cazut la vreo 50 m distanta de casele asezarii, ridicind o coloana de praf si pamint. In pilnia formata satenii au gasit... bucati de gheata: era un bloc de gheata de vreo 10 kg, care se sfarimase in bucati. Este posibil sa fi fost un meteorit. Cine stie. Oricum, pe harta sint marcate locurile in care au cazut meteoritul din 1812 (Borodino), chiar in dispozitivul trupelor rusesti, si altul din 1954 (satul Nikolskoe) etc.






Alte enigme


Exista si zone caracterizate de aparitia unor plante gigantice – papuris ce depaseste statul de om, ciuperci de iasca mai mari decit o minge de fotbal si chiar un cring de mesteceni cu trunchiuri... patrate, nu rotunde, ca de obicei!


Intre alte ciudatenii, tot pe acolo este un lac numit Svetet, care se zice ca straluceste in timpul noptii cu o lumina albastruie.


Un alt lac – Senge – a fost vestit, pina prin deceniul 4 al secolului al XX-lea, prin disparitiile repetate ale celor care calatoreau cu postalionul pe drumul ce trece pe malul sau. Dupa 1930, disparitiile au incetat, deoarece transporturile nu s-au mai facut cu postalionul cu cai. Chiar in zonele cele mai izolate s-a trecut la autobuze si autoturisme. Sint, de asemenea, zone in care s-au semnalat cazuri de teleportare spontana: oameni ce s-au evaporat pur si simplu sub ochii martorilor, iar apoi au (... F)


reaparut la zeci de kilometri distanta de locul disparitiei. Ar fi bine ca toate aceste puncte sa fie marcate cu indicatoare speciale. De altfel, in Germania exista de mai multa vreme un indicator rutier Atentie! Zona geopatogena!


Mai mult ca sigur, pretutindeni, in multe tari sint nenumarate zone fierbinti (sa ne amintim doar de padurea aceea din apropiere de Cluj, doldora de fenomene stranii). Nu trebuie decit sa fim deschisi, receptivi la tot ce este neobisnuit.


Legenda hartii


1 – Zonele cu gradientii orizontali de valoare maxima ai anomaliilor gravimetrice:


Suprafetele geodinamic active


Cel mai puternic sint dezvoltate procesele de alunecare sau cele carstic-subpozitionale, in conditiile evolutiei foarte active a efectelor exogene (exterioare);


Corespunzatoare anomaliilor radioactive locale;


Referitoare la sectoarele de teren ce se deplaseaza cu viteze diferite in raport cu miscarea normala a scoartei;


Caracterizate prin modificarile maxime ale proprietatilor fizico-chimice, atit in straturile superioare ale scoartei, cit si in cele de profunzime.


2 – Zonele cu valori ridicate ale anomaliilor gravimetrice:


Reflecta ridicarile tectonice sub straturile aluvionare care le acopera si stabilesc pozitiile blocurilor de straturi ale fundamentului cristalin sau compozitia acestuia;


Caracterizate prin stabilitate maxima si viteze minime ale deplasarilor verticale ale scoartei terestre.


3 – Zonele cu valori scazute ale anomaliilor gravimetrice:


Reflecta depresiunile tectonice sub acoperamintul invelisului de straturi aluvionare si stabilesc blocurile cufundate de straturi cristaline ale fundamentului;


Referitoare la sectoarele instabile, cu viteze pozitive sau negative maxime de miscare a scoartei (la suprafata).


4 – Zonele cu gradienti orizontali majorati ai cimpului magnetic:


Reflecta modificarile compozitiei fundamentului cristalin de granit.


5 – Zonele de anomalii magnetice pozitive:


Reflecta activitatea vulcanica din erele stravechi.


6 – Zonele de anomalii magnetice negative:


Reflecta activitatea vechilor vulcani activi.


Nora Nicolae