Fratii veniti din spatiu - EXTRATERESTRII, OZN

Fratii veniti din spatiu - EXTRATERESTRII, OZN
Fratii veniti din spatiu



Pe la inceputul anilor 1920, intreaga America era captivata de povestea a doi tineri care afirmau ca sint in stare sa faca imposibilul.

 Fratii care vin din alta galaxie au o misiune speciala

Cei doi fii ai unui sofer mexican care locuia in Detroit au stirnit ample polemici in anii inceputului de secol XX si, desi au fost supusi la numeroase teste, misterul lor nu a fost elucidat.

Nu sintem legati de constringerile pamintului, au declarat Wilbur si Ralph Torneres. Noi venim din alta galaxie si ne vom intoarce acolo cind ne vom termina treaba pe care o avem de facut aici. Sintem fiinte libere.

Transmiterea gindurilor la distante mari ramine un mister

Faptele cu care se lauda cei doi frati tind sa ingrijoreze pe cei care le dau crezare. De exemplu, ei par sa fie capabili sa-si transmita gindurile unul altuia la distante mari, la fel de repede si precis ca si cum ar vorbi la telefon. Nimeni nu a descoperit cum reusesc acest lucru in ciuda testelor riguroase si procedurilor la care au fost supusi.

Experimentele care reuseau de fiecare data au uimit America
Fratii Torneres au reusit sa mentina interesul crescut al publicului dupa ce primul razboi mondial se terminase.

Experimentele la care erau supusi au facut inconjurul Americii.
Astfel, in timp ce Wilbur statea intr-o cutie sigilata pe trotuar, in afara cladirii, inconjurat de martori, fratele sau, de asemenea impreuna cu martori impartiali, urca cu ascensorul pina la un etaj ales aleator de martori.

El venea la fereastra acelui etaj si Wilbur, din cutia sigilata, trebuia sa spuna la ce etaj este fratele sau.  El nu a gresit niciodata. Intr-o singura zi plina de astfel de teste, Ralph a aparut de 35 de ori la 20 de etaje diferite si Wilbur a spus cu precizie unde se afla fratele sau. Martorul care alegea etajul era un preot catolic respectabil.

Mesajele scrise transmise mental erau identice

Cind fratii Torneres au venit la New York ei au continuat sa-si uluiasca spectatorii cu darul lor special. Un alt test de rutina era urmatorul: un martor scria un mesaj care putea fi vazut de Ralph, in timp de Wilbur statea in alta camera si putea sa rescrie mesajul transmis mental de fratele sau. La compararea mesajelor se constata, invariabil, identitatea lor.

S-au facut si cercetari anatomice pentru a stabili o eventuala anomalie

In primavara anului 1921 fratii au fost supusi unei intregi serii de experimente facute de Academia de Stiinte Americana in scopul de a le testa puterile. Au fost numeroase zvonuri referitoare la miracolele pe care cei doi frati le puteau face, dar din cercetarile stiintifice asupra corpurilor lor nu s-a descoperit nimic.

Aflati si la distante foarte mari, cei doi comunica foarte bine
Se vehicula ideea ca ei comunica cu ajutorul unui cod si testele se desfasurau intr-o deplina liniste. In ziua de 24 martie, Wilbur a traversat America spre Los Angeles cu trenul in compania a doi oficiali ai Academiei, in timp ce Ralph, care se afla sub stricta supraveghere, a ramas in New York.

Patru zile dupa acea data, la miezul noptii, au inceput testele. Conform unui raport referitor la cele intimplate, publicat mai tirziu de Academie, un mesaj scris a fost compus de o a treia persoana (fostul presedinte al Academiei) si i-a fost dat lui Ralph care l-a citit in liniste si apoi l-a transmis fratelui sau din Los Angeles. Conform celor declarate de martori, Wilbur a devenit brusc foarte palid si a inceput sa tremure. El a spus: fratele meu incearca sa comunice cu mine si a inceput sa scrie repede pe o hirtie care se afla in fata lui. Cind mesajul a fost complet, el a fost sigilat si trimis prin oficialii Academiei la oficiul de posta, de unde a fost telegrafiat imediat inapoi la New York.

Peste o ora, a sosit un plic sigilat in apartamentul din New York unde erau Ralph si cei citiva martori care asteptau. Incet Ralph a deschis telegrama. El a citit mesajul: era absolut identic cu cel transmis cu ora inainte fratelui sau.

Testele cu mesaje lungi de diverse culori si forme au fost trecute cu brio

Au urmat alte teste pe parcursul acelui an si in toate fratii au inregistrat succes in proportie de 100 la suta. Testele includeau mesaje de peste 200 de cuvinte, de culori si forme diferite, jocuri de carti si obiecte luate intimplator din buzunarele unor voluntari.

In lumea din care veneau, transferul mental era ceva banal

O data cu cresterea celebritatii lor, modestia fratilor Torneres se marea. De acolo de unde venim noi, transferul mental este acceptat ca fiind un mod natural de comunicare, a spus Wilbur, desi aceasta explica totul. Am venit pe aceasta planeta cu o nava spatiala si acolo ne vom intoarce peste un timp.

Peste trei ani cei doi Torneres au disparut

Intr-adevar, peste trei ani, fratii Torneres au disparut. Una din teorii spunea ca ei se temeau ca taina lor va fi descoperita si de aceea s-au ascuns. Altii spun ca ei au cistigat foarte multi bani si au fugit in Mexic obositi de popularitatea cistigata.

Oricare ar fi ratiunea pentru care s-au intimplat toate acestea, fratii care au darimat barierele mintii nu au mai aparut niciodata in America de atunci, ca si cum s-ar fi intors intr-adevar in galaxia lor indepartata.

Cristina Matache